KELLO Webáruház

Online könyvesbolt

Legjobb könyvek egy helyen: tankönyvek, regények, szépirodalom és még sok más!

Könyvtár szakmai weboldal

Könyvtár szakmai weboldal 

Kizárólag regisztrált Partnereink részére

Kiemelt Partner

Rólunk

A TÁRSASÁG TÖRTÉNETE, CÉLKITŰZÉSEI

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft., KELLO ezen a néven 2007 óta tevékenykedik. Önálló állami vállalatként azonban már 1991 óta működik, 1994-ben alakult át közhasznú társasággá. Állami cégként a Belügyminisztérium Köznevelésért Felelős Államtitkárságának szakmai felügyelete alatt áll. A 2013/2014-es tanévtől bevezetett állami tankönyvforgalmazás új rendszere szerint az állam, az országos tankönyvellátást a Könyvtárellátón keresztül biztosítja. 

Alapító okirata szerinti alapvető célkitűzése: oktatási és kulturális tevékenység végzése. Alapítása óta a Könyvtárellátó rendszeresen részt vállal a kulturális és oktatási tárca, a Nemzeti Kulturális Alap, illetve egyéb szervezetek magyar könyvtárakat és iskolákat, közgyűjteményi és közművelődési dolgozókat, határon túli magyar könyvtárakat és pedagógusokat támogató közhasznú és közcélú programjainak lebonyolításában.


 

A CÉG VEZETŐJE:

Tőczik Zsolt, ügyvezető igazgató

 

TANKÖNYVELLÁTÁS

Alapító okirata szerint, a KELLO feladata a tankönyvek országos megrendelése, beszerzése és az iskolák számára történő eljuttatásának megszervezése. A tankönyvellátási rendszer hatékony működése érdekében a KELLO elektronikus információs rendszert alkalmaz. A társaság 2013-2014-es években megújította arculatát, majd a következő években bővítette és folyamatosan bővíti webes szolgáltatásait is. 

 

KÖZHASZNÚSÁG

A KELLO közhasznú jogállású. A közhasznúság jegyében – hozzáadott értékként - szerkeszti, kiadja és havonta két alkalommal a könyvtáraknak megküldi az Új Könyvek című állománygyarapítási tájékoztatót, mely teljességre törekedve ismerteti a magyar nyelven megjelent könyvújdonságokat. Az „Új Könyvek” tájékoztató bibliográfiai adatokkal, címleírásokkal és recenziókkal közel 60 éve segíti a könyvtárakat.
A pedagógusok oktatási - nevelési (módszertani) munkájának támogatására működteti a Modern Iskola online magazint, melyben aktuális szakmai hírek mellett a szülők és diákok is naprakész információkat kaphatnak az iskolai életet érintő kérdésekről.
Az olvasáskultúra támogatása a KELLO kiemelt célja, ezért szintén hozzáadott értékként szerkeszti az Online Könyvkultúra Magazint. A Könyvkultúra Magazin a hazai és nemzetközi könyves közélet eseményeiről, újdonságairól, érdekességeiről ad tájékoztatást.

2015 decemberétől, negyedévente nyomtatott formában is megjelenik a Könyvkultúra Magazin. A nyomtatott változatot ingyenes juttatja el valamennyi hazai könyvtárba.

A KELLO körülbelül 600 könyvkiadóval és több száz könyvkiadással is foglalkozó egyéb szakmai szervezettel áll kapcsolatban. 
Évente több ezer újonnan megjelenő könyvet, tankönyvet és oktatási segédanyagot, s közel 700 magyar folyóiratot forgalmaz. 
Webáruházat működtet, ahonnan a beérkező új könyvek azonnal megrendelhetők, továbbá ezen a felületen a tankönyvek széles kínálata is megtalálható az általános iskolától a felsőoktatásig.

 

KÖNYVTÁROSOK MINTATERME

A könyvtárosoknak kialakított mintaboltunkban szerződéses Partnereink a legfrissebb árukészletünket tekinthetik meg, illetve leadhatják rendeléseiket.