Bemutatkozás

A TÁRSASÁG TÖRTÉNETE, CÉLKITŰZÉSEI
A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) ezen a néven 2007 óta tevékenykedik. Önálló állami vállalatként azonban már 1991 óta működik, 1994-ben alakult át közhasznú társasággá. Állami cégként az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkárságának szakmai felügyelete alatt áll.
A 2013/2014-es tanévtől bevezetett állami tankönyvforgalmazás új rendszere szerint az állam az országos tankönyvellátást a Könyvtárellátón keresztül biztosítja. 

Alapító okirata szerinti alapvető célkitűzése: oktatási és kulturális tevékenység végzése. Alapítása óta a Könyvtárellátó rendszeresen részt vállal a kulturális és oktatási tárca, a Nemzeti Kulturális Alap, illetve egyéb szervezetek magyar könyvtárakat és iskolákat, közgyűjteményi és közművelődési dolgozókat, határon túli magyar könyvtárakat és pedagógusokat támogató közhasznú és közcélú programjainak lebonyolításában.

A cég vezetői:
Tőczik Zsolt, ügyvezető igazgató
Bakos Erika, szakmai igazgató
Garbacz Zsolt, logisztikai igazgató

TANKÖNYVELLÁTÁS
A Kello feladata a tankönyvek országos megrendelése, beszerzése és az iskolák számára történő eljuttatásának megszervezése. A tankönyvellátási rendszer hatékony működése érdekében a Kello elektronikus információs rendszert alkalmaz. A társaság 2013-2014-es években megújította arculatát, majd a következő években bővítette webes szolgáltatásait is. 

KÖZHASZNÚSÁG
A közhasznúság jegyében – hozzáadott értékként - szerkeszti, kiadja és havonta két alkalommal a könyvtáraknak megküldi az Új Könyvek című állománygyarapítási tájékoztatót, amely teljességre törekedve ismerteti a magyar nyelven megjelent könyvújdonságokat. E kiadvány 2014 októberében ünnepelte megjelenésének 50. évfordulóját. 
Pedagógusok oktatási - nevelési munkájának támogatására működteti a Modern Iskola magazint, amelyben aktuális szakmai hírek és információk mellett a szülők számára is nagyon hasznos és érdekes cikkeket közöl.
Az olvasáskultúra támogatásának céljából az interneten elérhető Online Könyvkultúra Magazint tart fenn, amelynek révén tájékoztatja partnereit és a széles nyilvánosságot a hazai és nemzetközi könyves közélet eseményeiről, újdonságairól, érdekességeiről. A magazinban több mint húszezer cikk található, köztük az Új Könyvek szerkesztősége által írt recenziók. Az internetes magazin sikere kapcsán 2015 decemberétől, negyedévente már nyomtatott formában is megjelenik a Könyvkultúra Magazin. A nyomtatott változatot az Új Könyvek soron következő számával együtt, ingyenes juttatja el valamennyi hazai könyvtárba.

A társaság körülbelül 600 könyvkiadóval és több száz könyvkiadással is foglalkozó egyéb szakmai szervezettel áll kapcsolatban. 
Évente több ezer újonnan megjelenő könyvet, tankönyvet és tanítási segédletet, s több mint 600 magyar folyóiratot forgalmaz. 
Webáruházat működtet, ahonnan a beérkező új könyvek azonnal megrendelhetők, továbbá a tankönyvek széles kínálata is megtalálható a felületen az általános iskolától a felsőoktatásig.

KELLO TANKÖNYVCENTRUM
A József körúton található KELLO Tankönyvcentrum Magyarország legnagyobb tankönyvválasztékát nyújtja.  Az igényesen kialakított könyvesbolt kulturális programok helyszínéül is szolgál, melyet a Könyvkultúra Magazin szerkesztősége rendez. 
Könyvtárosoknak kialakított mintaboltunkban szerződéses Partnereink a legfrissebb árukészletünket tekinthetik meg, illetve leadhatják rendeléseiket.