Jövőre javítok!

MEGJELENT: 2016. július 11., hétfő | SZERZŐ: X

Jobb leszek magyarból! Jobb leszek matekból! A tanév végén sok szülő hallja ezt az ígéretet, miután a gyermek megkapta az év végi bizonyítványt. Nos, a nyári szünet alatt bőven van lehetőség arra, hogy a gyerekek behozzák az esetleges lemaradásukat. Pár hétnyi, valóban szabad, kötöttségek nélküli pihenés után érdemes naponta egy kevés (és valóban csak kevés) időt áldozni arra, hogy a gyerekek felidézzék az év közben tanultakat. Ehhez nyújt segítséget a Napraforgó Könyvkiadó gondozásában megjelent Jobb leszek… sorozat.

A megszerzett tudás

A Jobb leszek… foglalkoztatófüzetei a nemrég kidolgozott kísérleti tankönyvek módszertanát követve, a Nemzeti Alaptantervhez igazodva adnak lehetőséget arra, hogy elsőtől harmadik osztályig, tantárgyankénti bontásban gyakorolhassanak a gyermekek.
Az első osztályosok olvasásból, írásból és matematikából is a kezükbe foghatnak egy-egy füzetet. Ezek a harminckét oldalas foglalkoztatók az alapoktól indulva vezetik be a gyermekeket a matematika, az írás és az olvasás rejtelmeibe. A feladatok nehézsége folyamatosan nő, így fokozatosan vezetik vissza a gyermeket a megszerzett tudás szintjére, hogy magabiztosan vághassanak neki a második tanévnek.

Számos érdekes, gondolkodtató feladat
A második osztályosok esetében matematika, olvasás és nyelvtan foglalkoztatófüzetek segítik az elsajátított anyag felidézését, a tanultak észben tartását. A füzetek ismétléssel indulnak, így a gyerekek az előző éves anyagot sem felejtik el. A matematikai foglalkoztatóban a mechanikus gyakorlófeladatokon túl számos érdekes, gondolkodtató feladat is segíti a fejlődést. Az olvasás füzetben érdekes, ismert és kevésbé ismert olvasnivaló részletek egyaránt megtalálhatók, így mindenki a számára érdekes és hasznos anyagot dolgozhatja fel, kedve szerint. A nyelvtan füzetben pedig a magyar nyelv másodikban tanult szabályainak gyakorlására találhatnak sok-sok lehetőséget, és ebben a korban még a szépírás gyakoroltatása sem teljesen ésszerűtlen dolog.

Különösen hasznosak

A harmadikosok számára két foglalkoztató: egy magyar és egy matematikai témájú füzet került kifejlesztésre. Ezek a kiadványok is áttekintik a megelőző évek anyagát, és szorosan építenek a már elsajátított ismeretekre, így semmi sem merülhet feledésbe. A matematikai füzetben – a tananyaghoz hasonlóan – megjelennek a törtek, nagyobb kirándulást tehetnek a gyerekek a mértékegységek és átváltások világába, és természetesen a szöveges feladatoktól sem kell búcsút venniük. A magyar füzetben a hagyományos, olvasás-szövegértés feladatokon túl elkezdődik a fogalmazások bevezetése, és a nyelvtanból tanult fogalmakat is begyakorolhatják a gyerekek (mondatfajták, igeragozás).
A Kísérleti tankönyvek sajátosságait jól követő füzetek különösen hasznosak azoknak a gyermekeknek, akik e módszertan szerint tanulnak az iskolában. Egyrészt remek lehetőség arra, hogy pótolják a hiányosságokat, másrészt kiválóan segíti a tanult anyag rögzítését, gyakorlását, így azoknak is nyugodt szívvel ajánlhatjuk, akik remek érdemjegyekkel zárták a tanévet.

 

 

Címkefelhő
Megosztás

Egypercesek

Berki Tamás hangszála

Berki Tamás hangszála

Könyvet írt hazai dzsesszélet kiemelkedő énekese

Jane Austen a kalapács alatt

Tetemes összegért vették meg Jane Austen öt regényének első kiadását egy angliai aukción

Értékek kontra érdekek

Megjelent Lakatos István nagykövet diplomáciai szempontból jelentős témákat érintő, emberi jogi tematikájú kötete

Petőfi kirgizül

Mintegy 500 pályamunka érkezett a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából meghirdetett nemzetközi műfordítói pályázatra

Zenei pályázatot hirdettek a Himnusz 200. évfordulója tiszteletére

Olyan népzenei feldolgozásokat várnak, melynek egy adott pontján jól azonosíthatóan megjelenik Erkel Ferenc Himnuszának zenei motívuma idézet szinten