Bogyó és Babóca, a csodatár

MEGJELENT: 2014. június 20., péntek | SZERZŐ: Pöltl Oxi Zoltán

A 85. Ünnepi Könyvhét egyik legnagyobb slágere – már ami a kisgyerekeket illeti – a Bogyó és Babóca sorozat új része. A foglalkoztatókönyv tematikájú kiadványban nemcsak játékok, de tizenkét új mese is megtalálható. Bartos Erika kötete egy küllemében és tartalmában is vaskos könyv, egy olyan, melyet a hozzá fűződő kedves emlékek miatt a később felnőtté, szülővé majd nagyszülővé vált egykori gyermekek bizony könnyes szemmel húznak majd elő a kredencből.
A Bogyó és Babóca foglalkoztatókönyv már a felnőtt kezeknek is elég munkát ad. Ez ugye adódik a hatalmas méretből és a súlyból. A gyerekeknek nem lesz nehéz, mert ők annyira bezsonganak tőle, hogy észre se veszik, hogy súlyos a kötet. Ugyanis, amint kinyílik ez a csodatár, a külső világ megszűnik, Bogyó és Babóca, a két kedves figura egy fantasztikus szférába viszi el a kicsiket-nagyokat.
A csigafiú és a katicalány egy sok tekintetben komoly fejlesztő-pedagógiai kalandra csalogatja olvasóit, mi több, az olvasókból kreatív rajzolókat, festőket, ügyes és okos játékosokat farag a könyv utolsó lapjáig. A rendkívül jó minőségű kiadványban „beszélgetős, gondolkodós feladatok”, színezők, rajzoló feladatok, fejtörők, logikai és matematikai rejtvények, társasjátékok, kreatív, amolyan csináld magad feladatok és – ki hinné – a gyermekek számára is használható receptek is helyet kaptak.
Aki még ezután is bizonytalan a könyv értékeit illetően, annak álljon itt Pogány Judit, a Bogyó és Babóca mesefilmek narrátorának, kötethez írt kedves ajánlása: „Az unokámnak minden este felolvasok a mesekönyvből, és azt látom, hogy ez a rendkívül tiszta és színes, csodálatos emberismerettel és humorral megrajzolt stílus hihetetlenül nyerő a gyerekeknél.”

 

Címkefelhő
Megosztás

Egypercesek

„A birodalom csak most fog szétesni”

„A birodalom csak most fog szétesni”

A Nobel-díjas Szvetlana Alekszijevics volt a Könyvfesztivál nyitóeseményének díszvendége

A szabadságért érdemes küzdeni

A Könyvfesztivál vendége volt az Astrid Lindgren-díjas francia író, Jean-Claude Mourlevat

Kezdődik a Könyvfesztivál, mutatjuk a PKÜ programjait

A legfrissebb könyvekkel, kiállítással és beszélgetésekkel várja az érdeklődőket a csütörtökön kezdődő 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra a Petőfi Kulturális Ügynökség

Hónapos könyvtárünnep Szegeden

A Somogyi-könyvtár az emberi méltóság, a gyerekek és fiatalok esélyei és jogai, a családok, valamint az egészséges élethez való jog tematikája köré szervezte programjait

Gépi kézírásfelismeréssel készült el a Magyar Nemzeti Levéltár legnagyobb adatbázisa

Az összeírás a korszak magyar társadalom- és gazdaságtörténete szempontjából pótolhatatlan forrásértékkel bír