Perlai Rezsőné (1934-)

Matematikai játékok óvodáskorban

3000236905 Az óvodás korú gyermekek ismeretszerzésének elsődleges forrása a játék. A játék során szereznek tapasztalatokat önmagukról, környezetükről, bővítik szókincsüket, alakítják a társaikhoz, a felnőttekhez fűződő kapcsolataikat. A kötet elsősorban olyan játékokat mutat be, amelyek matematikai jellegűek, 'hiszen a matematika végtelen ötlettára a gondolkodásfejlesztés szempontjából nagyszerű lehetőségeket és értékeket kínál' írja a szerző a Bevezetésben. A játékok csoportosításával kezdődő könyv minden fejezete röviden ismerteti az adott játékhoz használt matematikai fogalmakat, majd színes illusztrációk kíséretében ismerteti a játékokat. Sor kerül a halmazokkal, a mennyiségekkel, a természetes számokkal végezhető játékokra, majd a geometriai formák, a tér és a sí k adta matematikai játékokat ismerteti, végül a valószínűségszámítással kapcsolatos játékos ötletek találhatók a Véletlen játékok című részben. A tárgymutatóval záruló kiadványt - óvodák pedagógusai és kisgyermeket nevelő szülők egyaránt haszonnal forgathatják. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"
nyelv:  Magyar
Kiadás:  2014,  [Budapest],  Flaccus
ISBN:  978-963-5278-15-0
ÚK szám:  201422041
Tárgyszó:  óvodai nevelés matematika
Egyéb:  Matematikai játékok óvodáskorban
Megosztás

Egypercesek

Get Back

Get Back

Az eredeti angol kiadással egy időben magyarul is megjelent a Beatles együttes utoljára kiadott lemezének készítését megörökítő könyv

Mindenki számára ingyenes lett a nagy magyar szinonimaszótár

A diákok és a hivatásos tollforgatók legnagyobb örömére

Megjelent Kassai Viktor önéletrajzi könyve

„Önéletrajzom egyik célja, hogy betekintést engedjen a futballbírók életébe és mindenki láthassa, hogyan élünk és dolgozunk a színfalak mögött”

Az utazás – podcast kritika - ajánló

Ízig-vérig fekete komédiát kapunk

Kalapács alatt Emile Zola egyetlen regényének kéziratai

A kézirat árát előzetesen 100-150 ezer euróra becsüli a párizsi Sotheby's aukcósház