Lugosi Lugo László (1953-)

Zsidó Budapest

3000000923 A könyv címének olvastán a korábban hasonló címmel (A zsidó Budapest; 199523025) megjelent kitűnő, kétkötetes történeti, szociológiai, művelődéstörténeti mű juthat az olvasó eszébe, amely a főváros zsidóságának életét, történetét és múltjának emlékeit mutatta be. A mostani kiadvány is ezeken a színhelyeken (zsinagógákon, temetőkön, iskolákon, üzleteken) vezeti végig az olvasót, mégpedig Lugosi Lugo László gyönyörű, színes fényképfelvételei segítségével. A kis formátumú, kétnyelvű (magyar-angol) fotóalbumból a budapesti zsidóság kultúrájának, vallási életének megmaradt és ma is élő, működő színtereiről kap "közelképet" az olvasó. A kilencvennél több színpompás fotográfiához a könyv végén a helyszínek részletesebb leírása társul, végül Raj Tamásnak a zsidóság és a főváros kapcsolatáról, az itteni zsidóság életéről szóló rövid, hangulatos, néhány archív fényképfelvétellel kiegészített összefoglalása zárja a kötetet, amelyet - a szép és igényes, művészi fotográfiák kedvelőinek, a zsidó Budapest emlékei iránt érdeklődőknek egyaránt lehet ajánlani. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"
nyelv:  Magyar
Kiadás:  cop. 2002,  Budapest,  Vince
ISBN:  963-9323-68-3
ÚK szám:  201512127
Tárgyszó:  helyismeret zsidóság Budapest fényképalbum
Egyéb:  Zsidó Budapest
Megosztás

Egypercesek

Get Back

Get Back

Az eredeti angol kiadással egy időben magyarul is megjelent a Beatles együttes utoljára kiadott lemezének készítését megörökítő könyv

Mindenki számára ingyenes lett a nagy magyar szinonimaszótár

A diákok és a hivatásos tollforgatók legnagyobb örömére

Megjelent Kassai Viktor önéletrajzi könyve

„Önéletrajzom egyik célja, hogy betekintést engedjen a futballbírók életébe és mindenki láthassa, hogyan élünk és dolgozunk a színfalak mögött”

Az utazás – podcast kritika - ajánló

Ízig-vérig fekete komédiát kapunk

Kalapács alatt Emile Zola egyetlen regényének kéziratai

A kézirat árát előzetesen 100-150 ezer euróra becsüli a párizsi Sotheby's aukcósház