Adventi Könyvvásár Kolozsváron

MEGJELENT: 2022. december 6., kedd | SZERZŐ: Szerk.

Két év kihagyás után az erdélyi magyar könyvkiadók a hétvégén ismét megtartják az Adventi Könyvvásárt Kolozsváron - írták a szervezők a közösségi médiában.


A nyolcadik alkalommal megrendezendő vásár csütörtökön 11 órakor nyílik a Vallásszabadság Házában, majd december 8-10-én nap közben várják a könyvbarátokat. 

A négynapos rendezvényen 250 négyzetméteren, kilenc standnál több ezer kiadványt kínálnak megvételre. A vásárt délutánonként könyvbemutatók és zenés est színesítik, több erdélyi szerző új kiadványait mutatják be.

A könyvvásár ideje alatt a földszinten berendezett Napsugár Játszóházban gyerekfoglalkozásokat tartanak. Az adventi könyvvásárt az IDEA Könyvtér és az Exit Kiadó szervezi a Napsugár Kiadóval együttműködve. (MTI)

Megosztás

Egypercesek

Berki Tamás hangszála

Berki Tamás hangszála

Könyvet írt hazai dzsesszélet kiemelkedő énekese

Jane Austen a kalapács alatt

Tetemes összegért vették meg Jane Austen öt regényének első kiadását egy angliai aukción

Értékek kontra érdekek

Megjelent Lakatos István nagykövet diplomáciai szempontból jelentős témákat érintő, emberi jogi tematikájú kötete

Petőfi kirgizül

Mintegy 500 pályamunka érkezett a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából meghirdetett nemzetközi műfordítói pályázatra

Zenei pályázatot hirdettek a Himnusz 200. évfordulója tiszteletére

Olyan népzenei feldolgozásokat várnak, melynek egy adott pontján jól azonosíthatóan megjelenik Erkel Ferenc Himnuszának zenei motívuma idézet szinten