Harry herceg a nagyit sem kíméli

MEGJELENT: 2021. július 29., csütörtök | SZERZŐ: László T. András

Nemrég bombaként robbant a hír, miszerint önéletrajzi könyvet ír Harry herceg, amely előreláthatólag 2022 végén jelenik meg. A Penguin Random House kiadó 22 millió dollárt, azaz több mint 6 milliárd forintnak megfelelő összeget fizet előlegként Sussex hercegének. A királyi család szakértői szerint Harry új ötlete csak a „jéghegy csúcsa lesz” a hónapok óta tartó botrányhadjáratban.

Kép forrása

„A könyv első kézből származó leírása lesz az életemnek. Pontos, teljes és őszinte. Ezt a könyvet nem úgy írom, mint a herceg, akinek születtem, hanem mint a férfi, akivé váltam.” - mondta a család „fekete báránya.”
Azóta kiderült, hogy nem egy, hanem rögtön négy kötetre szerződtették le a herceget, amiből a második csak a királynő, II. Erzsébet halála után kerülhet kiadásra. A Mirror cikke szerint két oka lehet annak, hogy Harry – erkölcsileg nem kicsit megkérdőjelezhető módon - kivár nagyanyja távozásáig. Az egyik, hogy a lehető legvérlázítóbb és polgárpukkasztóbb témákat tartogatja a második könyvre, a másik opció pedig, hogy az uralkodó halálával megnövekedik az érdeklődés a királyi könyvek iránt, így nagyobb bevételre lehet számítani. Persze utóbbi még Harry hercegtől is túlmenne minden határon, így több mint valószínű, hogy más oka lehet annak, hogy a második kötet csak később jelenhet meg. Az első irományt egyébként őfelsége platina jubileumi ünnepségével egy időben jelentetik majd meg.
Megosztás

Egypercesek

Az állat – In memoriam Jean-Paul Belmondo

Az állat – In memoriam Jean-Paul Belmondo

A 2020 Filmodüsszeia podcast-kritikája a nemrégiben elhunyt színészlegenda emlékére

Megnyílt a World Press Photo kiállítás

74 470 sajtófotóból választották ki a legjobb 151-et, melyek a kiállítás keretében a Magyar Nemzeti Múzeumban láthatók

Mellszobrot állítottak Herczeg Ferencnek

„A 20. század legnagyobb száműzött írója tér most vissza közénk, hetvenéves szellemi száműzetéséből”

Az apróbetűs magyar történelem

A nagypolitikai vonalon túl is van tehát élet, ezt bizonyítja ez a háromszáz kisebb magyar epizódot, legendát, mende-mondát tartalmazó könyv

Könyvkiadók Napja Szegeden

Író-olvasó találkozó, könyvbemutató, fotókiállítás és még futballmeccs is szerepel a palettán