Mit rejt a buborék?

MEGJELENT: 2021. május 12., szerda | SZERZŐ: Thurzó Gergely

Jeligés szépirodalmi pályázatot hirdet a PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál. A pályázat hívószava a „buborék”, műfaji megkötése nincs.

Kép forrása

A pályázatra kortárs szerzők magyar nyelvű műveit várják legfeljebb 6000 leütés terjedelemben, a buborék témakörében. A pályázat zsűrizése két körben zajlik: alapos előválogatást követően a legjobb tizenegy pályamű kerül az elismert szakemberekből álló főzsűri elé. Idén Szabó T. Anna, Mécs Anna és Dániel András dönt a szakmai díjról.
A legjobb írások közül egy elnyeri a zsűri fődíját, egy pedig közönségdíjat kap. Mindkét írást lefordítják angolra, valamint megjelenik a fesztivál zinjében is. A díjazott pályaművek szerzői bruttó 200-200 ezer forint jutalomban részesülnek, és meghívást kapnak a PesText fesztiválra.
A pályaművek beküldésének határideje június 1. Szerzőként egy-egy írást lehet benyújtani. Kizárólag jeligés pályázatot fogadnak el, a beküldött dokumentumon nem szerepelhet a szerző neve. A közönségdíjra bárki szavazhat július 13. és augusztus 10. között.
A világirodalmi fókuszú PesText harmadik alkalommal valósul meg Budapesten szeptember 22. és 26. között.
A pályázat részletei a fesztivál weboldalán olvashatók.
Megosztás

Egypercesek

A közösség számára vennék meg a Honresfield ház rég elveszettnek hitt könyvtárát

Boldizsár Ildikó meseterápiája Párizsban

Tizenöt év elméleti kutatás és újabb tíz év tapasztalatai alapján dolgozta ki a Metamorphoses Meseterápiás Módszert

A mi történeteink

Új kulturális folyóiratot indított a Petőfi Kulturális Ügynökség

Legyen Ön a kiválasztott, aki megalkotja Hawking-összest!

2018 márciusában elhunyt világhírű fizikus tudományos írásait és személyes tárgyait nemzeti értékként őrzik meg az örökkévalóság számára

Légszomj

Verseskötetet Jenei Gyula költő tollból, az elmúlt időszak megpróbáltatásairól