Művészeti rendezvények bő két hónapon keresztül

MEGJELENT: 2021. április 6., kedd | SZERZŐ: RG

Tavaszi programsorozatot indít a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete. A június közepéig tartó rendezvények alkalmával között többek között animációs estek, könyvbemutatók, konferenciák, valamint beszélgetések várják a nagyközönséget – adta hírül az MTI.

Kép forrása
 
A rendezvény keretében folytatódik az intézet Esték a Hild-villában című sorozata, amelynek keretében Wesselényi-Garay Andor építész, építészettörténész, egyetemi tanár és vendégei - Smiló Dávid, Vasáros Zsolt, Szederkényi Lukács, Hámori Péter és Erhardt Gábor - arra keresik a választ, hogy létezik-e generációs különbség az építészetben, illetve felruházható-e tartalmi jellemzőkkel a „fiatal építészet” fogalma. A műsor havonta jelentkezik az MMA MMKI online csatornáin.
Az Animációs esték - Hagyomány és haladás című sorozat következő estjét április 22-én tartják, a rendezvény az intézet online felületein követhető. A rendezvény moderátora Kollarik Tamás producer, jogász, egyetemi oktató, filmrendező, akinek Orosz Anna Ida, Fülöp József, Jankovics Marcell, Bucsi Réka, Rófusz Ferenc, Vácz Péter, Ternovszky Béla, Andrasew Nadja, Varsányi Ferenc és Gelley Bálint lesznek a beszélgetőpartnerei.
A programsorozat része lesz Windhager Ákos művelődéstörténész, az MMA MMKI tudományos munkatársa Utód, de aki ős is - Mihalovich Ödön pályaképe című kötetének online bemutatója, a könyvet a Fundamenta Profunda sorozat részeként adták ki. A bemutató időpontját később ismertetik - olvasható a közleményben.
Június 1-jén a Pesti Vigadóban rendezik meg A művészet közege, Alkotáselmélet, elméletalkotás a vírus idején című konferenciát.
Az utolsó garabonciások címmel május 3-án műhelytalálkozót szerveznek az 1960 és 2010 közötti időszak jellegzetes alternatív alakjairól. A találkozón Vujisics Tihamér, Latinovits Zoltán, Hajnóczy Péter, Bódy Gábor, Szabados György, Cseh Tamás, Kobzos Kiss Tamás, Sebő Ferenc és Szörényi Levente munkásságát elemzik az előadók.
Megosztás

Egypercesek

Brutus nyomában a magyar kutatók

Brutus nyomában a magyar kutatók

Báthory István történetírójának Trentóban fellelt kézirata kiemelkedő jelentőséggel bír

Pilinszky-vasárnap

Tematikus műsorfolyammal érkezik a közmédia a 100 éve született író emlékére

2021 Libri irodalmi díjasai

Idén Bereményi Géza és Grecsó Krisztián érdemelték ki az elismerést

Mit rejt a buborék?

Jeligés szépirodalmi pályázatot hirdet a PesText

Nem véletlenül Gothár Péter

A Hét kis véletlen érzékeny alkotás, amely egyfajta „zenés képeskönyv”, finom humorral átszőve