Sorozat készül a Sex Pistols-ról

MEGJELENT: 2021. január 20., szerda | SZERZŐ: RG

Tévésorozatot rendez Danny Boyle a hetvenes évek nagy hatású brit punkegyüttese, a Sex Pistols történetéről a banda gitárosa, Steve Jones memoárja alapján.

Kép forrása

Az amerikai FX műsorszolgáltató megbízásából készülő Pistol című sorozat rendezői székében helyet foglaló Boyle lesz a széria egyik executive producere is, a forgatókönyvet Craig Pearce és Frank Cottrell Boyce írja. A Gettómilliomos Oscar-díjas rendezője hat epizódban dolgozza fel az önéletrajzot, melynek forgatása márciusban kezdődik.
A miniszériában Toby Wallace játssza Steve Jonest, Anson Boon (1917) alakítja John Lydont, Louis Partridge lesz Sid Vicious, Jacob Slater játssza Paul Cookot, Fabien Frankel Glen Matlockot, Maisie Williams pedig a punkikon Jordant - olvasható a The Indiewire cikkében.
Jones 2018-ban megjelent önéletrajza felidézi az 1975-ben, Londonban alapított punkegyüttes történetét és a Never Mind the Bollocks című nagy hatású albumuk megjelenését. A banda egyik legismertebb száma a God Save the Queen volt, amely 1977-ben jelent meg, de miközben a zenei listák élére került, a BBC és más brit rádiók sem voltak hajlandóak játszani, mert azt a brit monarchia elleni támadásnak tartották.
Megosztás

Egypercesek

Clintonné krimit ír

Clintonné krimit ír

Manapság mindenki mást csinál

Az év novellái

Negyven magyarországi és határon túli folyóiratból válogatták össze a most megjelent reprezentatív irodalmi gyűjteményeket

Uz Bence a vásznon

Nyirő József Uz Bence című regényének részletéből készülő kisjátékfilm forgatása kezdődött Székelyföldön

Csúcsra jár a MEK

Az előző évihez képest 30 százalékkal emelkedett a nemzeti könyvtár által üzemeltetett online felület olvasottsága

Cserepont szolgáltatást indított az FSZEK!

Még ha nem is vagyunk kint a vízből, de örömhír, hogy újra lehet könyveket kölcsönözni, hála a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár eszes megoldásának