Móricz Zsigmond nevében: hajrá!

MEGJELENT: 2021. január 14., csütörtök | SZERZŐ: Thurzó Gergely

Megjelent a Móricz Zsigmond irodalmi alkotói ösztöndíj idei felhívása, a pályázatokat február 15-ig várják.

Kép forrása

A Móricz Zsigmond irodalmi alkotói ösztöndíjban fiatal írók, irodalmárok részesülhetnek szépirodalmi, kritikai, szociográfiai vagy irodalomtörténeti művek létrehozásához. Az ösztöndíj célja, hogy tehetséges fiataloknak segítséget nyújtson a pályakezdéshez, kedvező feltételeket teremtve a magas színvonalú alkotótevékenységhez.
A támogatás időtartama 12 hónap, a 2021. január és 2021. december 31. közötti időszak. Az ösztöndíj, amelyben idén legfeljebb 13-an részesülhetnek, egy éven át havi bruttó 200 ezer forint összegű támogatást jelent.
A Móricz Zsigmond irodalmi alkotói ösztöndíj lebonyolítója a Petőfi Irodalmi Múzeum, amely a nyerteseknek az ösztöndíj időtartama alatt és azt követően megmutatkozási lehetőséget biztosít.
Pályázat benyújtására jogosult az az 1981. január 1-jét követően született író, irodalmár, aki már publikált színvonalas szakmai orgánumokban és a megpályázott ösztöndíj folyósításának időtartama alatt nem részesül központi költségvetési forrásból finanszírozott alkotói támogatásban. Publikált kötet megléte előnyt jelent.
Korábbi Móricz Zsigmond irodalmi alkotói ösztöndíjasok is pályázhatnak, amennyiben legfeljebb kétszer nyerték el az ösztöndíjat és a korhatárnak még megfelelnek.
Egy évnél hosszabb időszakra vonatkozó munkaterveket a kuratórium nem támogat. PhD-témával vagy drámaírói tevékenység támogatására nem lehet pályázni.
A pályázatokat február 15-i beadási határidővel postai és elektronikus úton várja a PIM. A pályázatokat szakértői kuratórium bírálja el a beérkezési határidőtől számított 30 napon belül. Az eredményről a döntést követő 15 napon belül elektronikus úton valamennyi pályázót értesíti és a nyertes pályázók névsorát a pim.hu és a dia.hu honlapon közzéteszi.
A részletes pályázati felhívás a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) honlapján érhető.
Megosztás

Egypercesek

Clintonné krimit ír

Clintonné krimit ír

Manapság mindenki mást csinál

Az év novellái

Negyven magyarországi és határon túli folyóiratból válogatták össze a most megjelent reprezentatív irodalmi gyűjteményeket

Uz Bence a vásznon

Nyirő József Uz Bence című regényének részletéből készülő kisjátékfilm forgatása kezdődött Székelyföldön

Csúcsra jár a MEK

Az előző évihez képest 30 százalékkal emelkedett a nemzeti könyvtár által üzemeltetett online felület olvasottsága

Cserepont szolgáltatást indított az FSZEK!

Még ha nem is vagyunk kint a vízből, de örömhír, hogy újra lehet könyveket kölcsönözni, hála a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár eszes megoldásának