Madách Dekameron

MEGJELENT: 2020. október 26., hétfő | SZERZŐ: László T. András

A virtuális térbe helyezi át idei bemutatóit a Madách Színház: novemberben indul a SzínpadON elnevezésű online színház, a műsorfolyam a Madách Dekameron nevet viseli.

Kép forrása

A Madách Színház rendkívüli erőfeszítések közepette újra működik, de a látogatók magatartásában jelen van a félelem, ezért az előadások csekélyebb nézői érdeklődés mellett zajlanak. „A Madách Színház mindaddig játszani fog, amíg ez lehetséges, és nagyon hálásak vagyunk mindazoknak, akik ilyen körülmények között is ellátogatnak hozzánk” - írják. Egyetlen néző érdeklődését sem akarják elveszíteni, ezért úgy döntöttek, hogy folyamatos nagyszínpadi működésünk mellett idei új bemutatóikat elsősorban a virtuális térbe helyezik át. Ezzel céljuk nem csupán a járványhelyzet áthidalása, hanem állandó online jelenlét kialakítása, amely által olyan új nézők is láthatják műsoraikat, akik nem a fővárosban laknak, ritkábban jutnak színházba, vagy Magyarország határain kívül élnek. 
A nehézségek idején gyakran merítenek erőt nagy klasszikusokból; Boccaccio Dekameronja bár csaknem hétszáz éves, napjainkhoz hasonló alaphelyzetet vázol fel: járvány söpör végig a világon, és az emberek kénytelenek lemondani mindarról, ami számukra az életörömöt jelentette. Tízen egy vidéki palotába költöznek, és történeteket mesélnek egymásnak, amelyektől azt remélik, hogy megidézik számukra mindazt, ami az életben szép, értékes és élvezetes. „Ezt a gondolatot követve mi is mesélni szeretnénk nézőinknek. A mi meséink a színházról szólnak: színészekről, rendezőkről, világsikerekről, költészetről.” Online programjaikban újra műsorra tűzik nyári bemutatóikat, az Örökké fogd a kezem és a Jövőre, veled, ugyanitt című előadásokat. De az évad folyamán új színházi bemutatókkal is készülnek, és kerüljenek közelebb! címmel műsorsorozatot indítanak útjára. A Kerüljenek közelebb a világsikerekhez! című esteken például az érdeklődők megtudhatják, hogy hogyan születtek a legnagyobb musicalek világszerte, majd, hogy hogyan arattak sikert a Madách Színházban.
Az előadásokat az újonnan átalakított, kamerákkal felszerelt Madách Stúdióból közvetítik, minden alkalommal élőben, amiket különböző műsortípusokban tárnak a nézők elé.
Megosztás

Egypercesek

Lefagyasztott női szívek

Lefagyasztott női szívek

A múlt vizsgálatában találhatunk rá a jelenben lévő konfliktusaink és problémáink megoldására

Újabb évre koszorús az indián származású költő

„A költészet kapukat nyitott az öröm, a bánat és a megértés irányába a zűrzavar és a járvány közepette”

Pszichológiai elemzés a Balatonról

Kihirdették az év legsikeresebb szerzőit és az Oláh János-ösztöndíjasok névsorát

Hazamentek a nők az inverz paradicsomba

Új műveket jelentetett meg a FISZ

Trianonról a statisztika alapján

Nem szoktunk hozzá, hogy KSH köteteket forgatunk