Először magyarul

MEGJELENT: 2019. november 7., csütörtök | SZERZŐ: Pál

Az utolsó szeánsz címmel különleges gyűjteményes kötet jelenik meg Agatha Christietől. A kiadvány különlegesége, hogy szerepel benne egy igazi csemege, egy magyarul most először olvasható novella. 

Kép forrása

Agatha Christie, a krimi királynője, az emberi lélek nagy nagy ismerője volt – a lélekhez pedig hozzátartozik a természetfölötti (vagy annak látszó) jelenségek iránti, félelemmel vegyes vonzalom. Ebben a kötetben megtalálható minden misztikus témájú novellája – mindazok örömére, akik az irodalom segítségével szeretik borzongva átélni a természetfölötti titkok közelségét.
A kék muskátli lapjain a jósnő figyelmeztet: a kék muskátli halált jelent – de a tapétán csak rózsaszín és piros muskátlik vannak... A negyedik egy többszörösen meghasadt személyiség története – vagy csupán két lányé, akik egy testen osztoznak? Ki írta az asztal porába az S. O. S. jelet? És miért nem hasonlít egy cseppet sem a Dinsmead család két lánya? Mihez kezd Hercule Poirot, ha a fáraósír átkával kell megküzdenie? Meg tudja-e fejteni Asztarté szentélyének rejtélyét Miss Marple? Milyen titkokat rejt a Fülemüle-villa? 
Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekkel birkózik húsz remek történet, köztük egy olyan, amely most jelenik meg először magyarul: A kéneus felesége.Megosztás

Egypercesek

A géniusz birodalma

A géniusz birodalma

Szabados György-napot rendez a Magyar Művészeti Akadémia

Az emlékek és az emlékezet

Miként alakult át újra meg újra az 1848-as forradalom és szabadságharc elbeszélése, jelentése

Sikerre erőszakolt másság

Tényleg vannak olyanok, akik nem szeretnének homoszexuálisok lenni, maradni

Bud Spencer igazi arca

Egy filantróp, egy polihisztor, egy igazi, követendő példa

Mesékkel várhatjuk az ünnepeket

Az Első Ünnepi Könyvvásár november 22-től december 15-ig lesz nyitva