Tedd zsebre a várost!

MEGJELENT: 2019. július 15., hétfő | SZERZŐ: Sugár Judit

Honnan ered a Savanyúleves bástya elnevezés? Hol található Buda egyetlen megmaradt utcahídja, vagy milyen titkot rejt a pizsamacsíkos ház udvarán található japánkert? A nagysikerű Mesélő Budapest szerzője, Tittel Kinga a már jól ismert stílusban kalauzolja végig az olvasót a zegzugos utcákon, a várfal tetején, a királyi palota kertjében zsebkönyvsorozatának első részében, A Várnegyed titkaiban és mindenkit arra ösztönöz, hogy merjen turista lenni Budapest!

Kép forrása

Tittel Kinga a nagysikerű Mesélő Budapest című családi útikönyv után, olyan izgalmas zsebkönyvsorozatot indít, amely a város egy-egy kisebb területét mutatja be, rengeteg érdekességgel és lebilincselő történettel mind a felnőttek, mind a gyerekek számára. 
A sorozat első kötete a szerző kedvenc városrészét, a Várnegyedet veszi górcső alá egy könnyen kezelhető, zsebméretű formátumban, amely felfedi a főváros ékszerdobozának kevésbé ismert részeit és rejtélyeit. A könyv egyben korlenyomata is a várfallal körülvett, illetve várfal menti területeknek, hiszen a Várnegyed számos változáson, átalakításon ment keresztül az évek során, amelyhez a II. világháborús újjáépítések és millenniumi városrendezés óta nem volt példa. 
A Várnegyed titkai arra buzdítja az olvasókat, hogy merjenek barangolni, más szemmel és más – nem megszokott – útvonalakkal fedezzék fel a Várnegyed és a várszoknya lépcsőit, utcáit és parkjait, valamint vegyenek részt a Keresd meg! című fejezet kincskeresésében is, amely interaktív formában hív játékra mindenkit! 
Akár családdal, akár osztállyal, akár barátokkal indulsz útnak, vágd zsebre a Várnegyed titkait, és csodálkozz rá közös értékeinkre!
Megosztás

Egypercesek

Az első főzet egy morbid thriller

Az első főzet egy morbid thriller

Hány afrikai írót, költőt ismerünk?

Kimaradt az Akik maradtak

„A film bekerülése a legjobb tíz közé nyomatékosítja a hazai televíziós filmgyártás jelentőségét”

Friss FISZ-vezetők

Legfőbb célkitűzéseik a nyitottság és a sokszínűség

Egy olasz zseni élete és halála

Ilyen mélységben és alapossággal még senki sem mesélte el Pasolini történetét

Börtön plágiumért

Mint kiderült, Kobal műve Aldo Nicolaj egyik komédiájának szó szerinti fordítása