Játssz, olvass és nyerj!

MEGJELENT: 2019. július 12., péntek | SZERZŐ: Kőfalvi Rita

Különleges kincsvadászat indult Torino utcáin ezen a nyáron: a szervezők körülbelül háromszáz regényt rejtettek el az észak-olasz város utcáin, terein és parkjaiban. Ezek mindegyikét címkével látták el, melyen a „Vigyél magaddal!” felirat szerepel, valamint az adományozó neve. Ugyanis a játékban részt vevő könyvek mindegyikét magánszemélyek ajánlották fel, sokan közülük az olasz irodalmi élet ismert szereplői, akik egy-egy dedikált írásukkal járultak hozzá a kezdeményezéshez. 

Kép forrása

Aki megtalál egyet az elrejtett regények közül, máris nyert, hiszen megtarthatja a fellelt példányt, ám ha  más olvasnivalóra vágyik, el is cserélheti azt a szervezők közösségi oldalán. Aki viszont a szellemi élvezet helyett maradna inkább anyagi síkon, beválthatja szerzeményét a játékhoz csatlakozó bárok vagy fagyizók egyikében, ahol egy finom kávét vagy fagylaltot választhat a könyvért cserébe. 
Akinek még ez sem elég, további nyereményekért is sorompóba szállhat. Ehhez nem kell mást tennie, mint feltölteni a megtalált könyv fotóját a címével, valamint egy abból származó idézettel együtt a szervezők Facebook- vagy Instagram-oldalán. A nyár végén, a verseny lezárulta után egy zsűri értékeli ezeket, s azt a három versenyzőt, aki megítélésük szerint a legtalálóbb idézetet választotta posztjához, egy-egy színházjeggyel ajándékozzák meg. 
És itt még mindig nincs vége a játéknak, mivel az elrejtett kincsek közül hat regény egy-egy titkos üzenetet tartalmaz. Azok, akik olyan szerencsések, hogy éppen e hat példány valamelyikére sikerül rábukkanniuk, egy-egy ötven euró értékű könyv boldog tulajdonosaivá lehetnek.
Az én nem nagyon titkos üzenetem pedig az lenne Magyarhon íróihoz, könyvkiadóihoz és mindenkihez, akit illet, hogy a magam részéről boldogan részt vennék egy ilyen kincsvadászaton, és azt gondolom, ezzel korántsem vagyok egyedül. 
Tegye fel a kezét, aki szívesen csatlakozna! 
Na, ugye!
Megosztás

Egypercesek

Az első főzet egy morbid thriller

Az első főzet egy morbid thriller

Hány afrikai írót, költőt ismerünk?

Kimaradt az Akik maradtak

„A film bekerülése a legjobb tíz közé nyomatékosítja a hazai televíziós filmgyártás jelentőségét”

Friss FISZ-vezetők

Legfőbb célkitűzéseik a nyitottság és a sokszínűség

Egy olasz zseni élete és halála

Ilyen mélységben és alapossággal még senki sem mesélte el Pasolini történetét

Börtön plágiumért

Mint kiderült, Kobal műve Aldo Nicolaj egyik komédiájának szó szerinti fordítása