Anya lettem – Most mi lesz?

MEGJELENT: 2019. május 17., péntek | SZERZŐ: Oxi

Még szerencse, hogy olvasóink legalább fele nő, így aztán számukra nem olyan ismeretlen a címbéli tanácstalanság. Nekünk, férfiaknak persze könnyebb, a terhesség, a várandósság, a szülés, a gyerekgondozás elsősorban nem a mi asztalunk, így nagy elánnal és mély átérzéssel oszthatjuk okosságainkat ezekben a témákban. Meaghan O’Connell Anya lettem – Most mi lesz? című könyve segítség nőknek és férfiaknak az önismeret és a babaismeret témájában, amúgy igazi amerikaiasan.

Kép forrása

Nagyon szerencsés pacák vagyok. Isten harminckét éve egy gyermekkel gazdagított, de – láss csodát! – a gyerekem gyereket szült! Lányom immár harmadik unokámat hozta világra, családunk boldog, telve vagyunk örömmel. Szerencsém, áldásom ebben van: gyarapodásunk egyetlen magoncból vált háromszoros új történetté. 
Meaghan O’Connell Anya lettem – Mos mi lesz? című könyve még ennél is sokkal izgisebb történet, egy olyan értekezés, mely a váratlan terhesség pontjából indul ki, s jut el a fiatal édesanyák első gyermekkel való találkozás gyönyörű, nehéz de sokszor mókás epizódjaikig. A kötet egyben bepillantást enged egy mai amerikai fiatal nő szemén keresztül a tengerentúli mindennapokba, oda, ahol egy első babáját váró nő számára a felnőtté válás sem egyszerű, nem, hogy a gyerekvállalás. A terhesség, a szülésre készülődés, az orvosi vizsgálatok, az otthon átrendezése, a társas kapcsolatok ezek fényében való átalakulása, a legkülönfélébb gyakorlati dolgok, trükkök, praktikák begyűjtése és először való alkalmazása nem egyszer ad okot nevetésre, néha könnyekre is. 
Meaghan O’Connell a saját történetét írta meg. Egészen pontosan azt, amikor húszas évei elején terhes lett, akkor nézett szembe a felnőtté válás, a felelősségvállalás problémájával, egyszóval azzal, amivel a mostani fiatal generáció egyre később szeretne foglalkozni. Meaghan számára nemcsak a gyermekáldás, de az önismeret szép és küzdelmes időszaka ez. Könyve teljesen érthető módon vált hatalmas sikerre az Egyesült Államokban és világszerte, hiszen babát várni jó, az újszülöttnek örülni jó, gyereket felnevelni jó. 
Nagyon jó.Megosztás