Tankönyvellátással kapcsolatos szülői tájékoztató 2021/2022. tanév

Tisztelt Szülők!

Bízunk benne, hogy levelünk jó egészségben találja Önöket és családjuk minden tagját. Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Budapest József körút 63. szám alatt található KELLO Tankönyvcentrum áruházunk nyitvatartása a járványügyi helyzetnek és az ezzel kapcsolatos hatályos Kormányrendeletnek megfelelően alakul. Kérjük, hogy az aktuális működésről a

www.kello.hu címen tájékozódjanak.  Webshopunk továbbra is zavartalanul üzemel (https://webshop.kello.hu),

 

  • a rendkívüli helyzetre való tekintettel azonban a webshopban kiválasztott termékeket előre nem látható ideig kizárólag házhoz szállítással vagy PostaPonti átvétellel rendelhetik meg, a személyes átvételi lehetőség további intézkedésig teljesen megszűnt.

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket.

A járványhelyzet miatt esetlegesen felmerülő újabb változásokról folyamatosan tájékoztatjuk Önöket.

Az iskolai tankönyvellátás

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (a továbbiakban: KELLO) a tankönyvellátás hatékony lebonyolításának biztosítására internetes rendelési felületet működtet, melyen keresztül az iskolák minden tanév kezdete előtt megrendelik az aktuális tanévre szóló tankönyveket. A rendelés diákonként történik, az összesítést követően a KELLO megrendeli a tankönyveket a kiadóktól, majd ezt követően leszállítja az iskolákba, ahol az intézmény házirendjében foglaltak szerint kiosztják a tanulóknak. Az iskolát váltó diákok számára, illetve egyéb esetekben (pl.: elvesztett, megsérült tankönyvek) az iskolák év közben is tudnak a KELLO-tól tankönyveket rendelni, ezeket a rendeléseket a KELLO egyedileg teljesíti.

A 2021/2022-es tanév tankönyvellátására vonatkozó fontosabb változások és tudnivalók

    I.       A 2020/2021-es tanévtől, így a 2021/2022-es tanévben is alanyi jogon térítésmentes tankönyvellátásban részesül minden nappali rendszerű alap- és középfokú iskolai oktatásban részt vevő tanuló.

  1. Szülői ügyfélkapu szolgáltatásunk 2021. március 15-ével megszűnt. A térítésmentes tankönyvellátás valamennyi nappali rendszerű alap- és középfokú iskolai oktatásban részt vevő tanulóra történő kiterjesztésével a tankönyvek finanszírozása kizárólagosan állami feladat. A hatályos adatkezelési szabályok alapján, a regisztrációk a rendszerünkben véglegesen törlésre kerülnek.  
    Felhívjuk szíves figyelmüket a webshop.kello.hu oldalunkon található tankönyv-, taneszköz- és egyéb szépirodalmi kiadványok rendelési lehetőségére, melyet regisztráció nélkül is igénybe vehetnek.

 III.       A tankönyvrendelés 2021/2022. évi menetrendje:

1.     2021. április 1 – 30.: a tankönyvfelelősök leadják az alaprendeléseket, alaprendelés lezárása.

2.     2021. május 15. – június 30.: a tankönyvfelelősök módosíthatják az alaprendeléseket.

3.     2021. augusztus 1 – 30.: a KELLO kiszállítja az iskolákba az alaprendelés során megrendelt tankönyveket.

4.     2021. augusztus 21. – szeptember 15.: az iskolák leadhatják pótrendeléseiket a tankönyvrendelési felületen.

5.     2021. szeptember 24-től: a KELLO kiszállítja az iskolákba a pótrendelésben megrendelt tankönyveket.

6.     2021. szeptember 24. – 2022. március 12.: igény esetén iskolai évközi rendelés leadása a tankönyvrendelési felületen.

     IV.       A tankönyvek átvétele:

2021. augusztus végéig kapják meg az iskolák az alaprendelés során megrendelt tankönyveket. Az átadás idejéről és rendjéről az adott intézmény tájékoztatja a szülőket/tanulókat.

A pót- és évközi rendelés során az iskolák a megrendelt tankönyveket a kiadói beszállítások függvényében kapják meg. A tankönyvek átvételéről az adott intézmény tájékoztatja a szülőket/tanulókat.

Mi a teendő akkor, ha nem tudja, vagy nem akarja a Szülő az iskolán keresztül rendelni a tankönyveket?
Felhívjuk szíves figyelmüket a webshop.kello.hu oldalunkon található rendelési lehetőségre, melyet regisztráció nélkül is igénybe vehetnek. Webshopunkban a 2021/2022-es tanév tankönyvjegyzékén újonnan szereplő tankönyvek/munkafüzetek augusztus második felétől rendelhetők.  Amennyiben a webshopon keresztül történő rendeléssel kapcsolatban kérdésük van, vagy segítségre lenne szükségük, kérjük, írjanak a webshoprendeles@kello.hu e-mail címre.


Ügyfélszolgálat:

      Telefonszám: +36 1 237 6900

      E-mail cím: ugyfelszolgalat@kello.hu

      A Könyvtárellátó levelezési címe: 1391 Budapest Pf.: 204.

 

Budapest, 2021. március

Üdvözlettel,
Könyvtárellátó Nonprofit Kft.