TANKÖNYVELLÁTÁSSAL KAPCSOLATOS SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ 2023/2024. TANÉV

TISZTELT SZÜLŐK!

Az alábbiakban a 2023/2024-es tanévre szóló iskolai tankönyvrendelés legfontosabb tudnivalóiról szeretnénk tájékoztatni Önöket.

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (a továbbiakban: KELLO) a tankönyvellátás hatékony lebonyolításának biztosítására internetes rendelési felületet működtet, melyen keresztül az iskolák minden tanév kezdete előtt megrendelik az aktuális tanévre szóló tankönyveket. A rendelés diákonként történik, az összesítést követően a KELLO megrendeli a tankönyveket a kiadóktól, majd ezt követően leszállítja az iskolákba, ahol az intézmény házirendjében foglaltak szerint kiosztják azokat a tanulóknak. Az iskolát váltó diákok számára, illetve egyéb esetekben (pl.: elvesztett, megsérült tankönyvek) az iskolák év közben is tudnak a KELLO-tól tankönyveket rendelni, ezeket a rendeléseket a KELLO egyedileg teljesíti.

 

A 2023/2024-es tanév tankönyvellátására vonatkozó fontosabb változások és tudnivalók

 

A 2023/2024-es tanévben is alanyi jogon térítésmentes tankönyvellátásban részesül minden nappali rendszerű alap- és középfokú iskolai oktatásban részt vevő tanuló.

A tankönyvrendelés 2023/2024. évi menetrendje:

-       2023. április 3 - 28.: a tankönyvfelelősök leadják az alaprendeléseket, alaprendelés lezárása.

-       2023. május 15. – június 30.: a tankönyvfelelősök módosíthatják az alaprendeléseket.

-       2023. augusztus 1 – 31.: a KELLO kiszállítja az iskolákba az alaprendelés során megrendelt tankönyveket.

-       2023. augusztus 21. – szeptember 15.: az iskolák leadhatják pótrendeléseiket a tankönyvrendelési felületen.

-       2023. szeptember 19-től: a KELLO kiszállítja az iskolákba a pótrendelésben megrendelt tankönyveket.

-           -       2023. szeptember 25. – 2024. április 30. között: igény esetén iskolai évközi rendelés leadása a tankönyvrendelési felületen.

A tankönyvek átvétele:

2023. augusztus végéig kapják meg az iskolák az alaprendelés során megrendelt tankönyveket. Az átadás idejéről és rendjéről az adott intézmény tájékoztatja a szülőket/tanulókat.

A pót- és évközi rendelések során az iskolák a megrendelt tankönyveket a kiadói beszállítások függvényében kapják meg. A tankönyvek átvételéről az adott intézmény tájékoztatja a szülőket/tanulókat.

Mi a teendő akkor, ha nem tudja, vagy nem akarja a Szülő az iskolán keresztül rendelni a tankönyveket?
Felhívjuk szíves figyelmüket a webshop.kello.hu oldalunkon található rendelési lehetőségre, melyet regisztráció nélkül is igénybe vehetnek. Webshopunkban a 2023/2024-es tanév tankönyvjegyzékén újonnan szereplő tankönyvek/munkafüzetek augusztus második felétől rendelhetők.  Amennyiben a webshopon keresztül történő rendeléssel kapcsolatban kérdésük van, vagy segítségre lenne szükségük, kérjük, írjanak a webshoprendeles@kello.hu e-mail címre.

 

Ügyfélszolgálat:
Telefonszám: +36 1 237 6900;        E-mail cím: ugyfelszolgalat@kello.hu     Levelezési cím: 1391 Budapest Pf.: 204.

Webshop:

A webshopban (https://webshop.kello.hu) kiválasztott termékeket házhoz szállítással vagy PostaPonti átvétellel rendelhetik meg.

KELLO Tankönyvcentrum:

Cím: 1085 Budapest, József Krt. 63.              Nyitvatartás: hétköznaponként 10:00 – 18:00 óráig

Könyvesboltunkban megtekinthető és megvásárolható a köznevelési tankönyvjegyzék teljes választéka, és számos egyéb, az oktatásban hasznos és tanulást segítő kiadvány. Vásárlóink az 1-12. évfolyamot felölelő, illetve a felvételi és érettségi vizsgákra felkészítő könyvek, színes foglalkoztató füzetek, képességfejlesztő és ismeretterjesztő termékek széles kínálatából választhatnak, melyhez segítséget adnak a sok éves szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársaink.

Várjuk Önöket, keressék fel boltunkat!

Köszönjük együttműködésüket.

 

Budapest, 2023. április

Könyvtárellátó Nonprofit Kft.