TANKÖNYVELLÁTÁSSAL KAPCSOLATOS SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ 2022/2023. TANÉV

TISZTELT SZÜLŐK!

Bízunk benne, hogy levelünk jó egészségben találja Önöket és családjuk minden tagját. Az alábbiakban a 2022/2023-as tanévre szóló iskolai tankönyvrendelés legfontosabb tudnivalóiról szeretnénk tájékoztatni Önöket.

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (a továbbiakban: KELLO) a tankönyvellátás hatékony lebonyolításának biztosítására internetes rendelési felületet működtet, melyen keresztül az iskolák minden tanév kezdete előtt megrendelik az aktuális tanévre szóló tankönyveket. A rendelés diákonként történik, az összesítést követően a KELLO megrendeli a tankönyveket a kiadóktól, majd ezt követően leszállítja az iskolákba, ahol az intézmény házirendjében foglaltak szerint kiosztják azokat a tanulóknak. Az iskolát váltó diákok számára, illetve egyéb esetekben (pl.: elvesztett, megsérült tankönyvek) az iskolák év közben is tudnak a KELLO-tól tankönyveket rendelni, ezeket a rendeléseket a KELLO egyedileg teljesíti.

A 2022/2023-as tanév tankönyvellátására vonatkozó fontosabb változások és tudnivalók


A 2022/2023-as tanévben is alanyi jogon térítésmentes tankönyvellátásban részesül minden nappali rendszerű alap- és középfokú iskolai oktatásban részt vevő tanuló.

A tankönyvrendelés 2022/2023. évi menetrendje:

  • 2022. április 4 – 29.: a tankönyvfelelősök leadják az alaprendeléseket, alaprendelés lezárása.
  • 2022. május 15 – június 30.: a tankönyvfelelősök módosíthatják az alaprendeléseket.
  • 2022. augusztus 1 – 31.: a KELLO kiszállítja az iskolákba az alaprendelés során megrendelt tankönyveket.
  • 2022. augusztus 21 – szeptember 15.: az iskolák leadhatják pótrendeléseiket a tankönyvrendelési felületen.
  • 2022. szeptember 19 - től: a KELLO kiszállítja az iskolákba a pótrendelésben megrendelt tankönyveket.
  • 2022. szeptember 24 – 2023. április 28.: igény esetén iskolai évközi rendelés leadása a tankönyvrendelési felületen.

A tankönyvek átvétele:
2022. augusztus végéig kapják meg az iskolák az alaprendelés során megrendelt tankönyveket. Az átadás idejéről és rendjéről az adott intézmény tájékoztatja a szülőket/tanulókat.
A pót- és évközi rendelések során az iskolák a megrendelt tankönyveket a kiadói beszállítások függvényében kapják meg. A tankönyvek átvételéről az adott intézmény tájékoztatja a szülőket/tanulókat.

Mi a teendő akkor, ha nem tudja, vagy nem szeretné a szülő az iskolán keresztül rendelni a tankönyveket?

Felhívjuk szíves figyelmüket a webshop.kello.hu oldalunkon található rendelési lehetőségre, melyet regisztrációval és regisztráció nélkül is igénybe vehetnek. Webshopunkban a 2022/2023-as tanév tankönyvjegyzékén újonnan szereplő kiadványok augusztus első napjaitól kezdve rendelhetők.  Amennyiben a webshopon keresztül történő rendeléssel kapcsolatban kérdésük van, vagy segítségre lenne szükségük, kérjük, írjanak a webshoprendeles@kello.hu e-mail címre.

Ügyfélszolgálat:

Telefonszám: +36 1 237 6900
E-mail cím: ugyfelszolgalat@kello.hu 
Levelezési cím: 1391 Budapest Pf.: 204.
Webshopunk címe: https://webshop.kello.hu

A webshopban kiválasztott termékeket házhozszállítással vagy PostaPont átvétellel rendelhetik meg.

KELLO Tankönyvcentrum: 

Cím: 1085 Budapest, József Krt. 63.
Nyitvatartás: hétköznaponként 10:00 – 18:00 óráig
Könyvesboltunkban megtekinthető és megvásárolható a köznevelési tankönyvjegyzék teljes választéka, és számos egyéb, az oktatásban hasznos és tanulást segítő kiadvány. Vásárlóink az 1-12. évfolyamot felölelő, illetve a felvételi és érettségi vizsgákra felkészítő könyvek, színes foglalkoztató füzetek, képességfejlesztő és ismeretterjesztő termékek széles kínálatából választhatnak, melyhez segítséget adnak a sok éves szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársaink.  

Várjuk Önöket, keressék fel boltunkat!

Köszönjük együttműködésüket.

Budapest, 2022. április
Könyvtárellátó Nonprofit Kft.